tisdag 19 januari 2021

Internationell kväll om Tigray

Påskvänner!

Mycket intressant missionskväll om aktuellt läge i Etiopien och särskilt Tigray-provinsen. Tack Erik! Viktigt och bra att du försökte hålla distans även till fredspristagaren, premiärminister Ahmed Abiye och hans version. Tacksam för din balanserade redogörelse och för de fakta som faktiskt gått att få fram. Att t o m Röda korset så länge nekades tillträde till regionen är ju mycket allvarligt.

Sänd gärna medel via Swish 9009903 meddelande: "Tigray"! Åtminstone 1 miljon kr extra behöver samlas in till flyktinghjälp nu ganska snabbt (redan utlovat av Erik i kontakt med våra partners i regionhuvudstaden Mekele, en hundring per Efs-medlem bör väl gå att ge i "extrakollekt"?). 

Kyrkomedlemmar finns på båda sidor i denna konflikt. Låt oss därför be både för landet Etiopien (och Tigray-regionen) och för att den landsomfattande Mekane Yesus-kyrkan ska kunna få göra en konstruktiv insats i den här känsliga situationen. Nästa internationella kväll blir om tre veckor (9 februari) och sedan var tredje vecka framöver.

Inga kommentarer: