lördag 11 januari 2020

Bra rutet av ärkebiskopen!

Påsk- och julvänner!

Nej, det var verkligen inte det bedrövliga inlägget i Expressen under julhelgen eller hennes dubiösa försvar i Världen idag - se Stefan Gustavssons replik 1 och replik 2 - som gjorde mej glad. Utan hur hon tog LO-basen Karl-Petter Torvaldsson i örat när det gäller skolfrågan och "våra" barn.

Så här skrev jag nyss på den öppna Facebook-gruppen "Efs - samtal om profil och framtid":

Gomorron och god helg! Trettondagstiden fortsätter! Ville bara så gärna även få länka till en artikel där ÄB Jackelén säger bra saker (det gör ju även ÄB emeritus Hammar ibland, t ex beträffande Hammarskjöldsutredningen, där han ju, i motsats till när det gäller Jesus och evangeliet om änkans son i Nain, inte bara säger att "vad som verkligen hände kan vi lämna därhän"). Ja, ibland tackar även jag Gud för ÄB Jackelén!

Hon - samt vår MF Oderhem och alla vi kyrkomedlemmar och väljare - borde dock ryta till på skarpen inte bara mot LO utan mot hela S och C och SD (andra grupper med starka bindningar till ett visst politiskt parti bör förstås också rannsakas). Vi borde tillsammans säga ifrån: "Pådyvla inte vår kyrka och dess inomkyrkliga rörelser era politiska uppfattningar! Förbjud er själva att ställa upp i nästa kyrkoval!"

Det vore ju nämligen helt sjukt om Svenska kyrkan och andra kyrkor - eller Efs som startat så många skolor utomlands! - framöver ska förbjudas att sitta i ledningen för nystartade kristna skolor i Sverige medan Socialdemokraterna och andra politiska partier fortsätter tillåta sig själva att sitta i ledningen för Svenska kyrkan och därmed även för Efs. Var finns konsekvensen och principfastheten? Om kyrka och stat ska hållas isär ska det väl gälla båda parter? Bra att Jackelén håller liv i debatten om detta - och den måste intensifieras under båda valåren 2021 och 2022. Även inom Efs. Ska våra präster avkragas eller bli obehöriga i biskopsval för att de inte driver S- och C-teologi i ämbets- och äktenskapsfrågorna kanske någon även borde avkragas för förnekelse av Kristi födelse av jungfru eller av hans lekamliga uppståndelse? Eller av hans återkomst i makt och härlighet och den dubbla utgången? (Även om S och C inte bryr sig om sånt tjafs).

Inga kommentarer: