måndag 14 november 2016

Missionsauktion och psalmmaraton!

Påskvänner!

Så här fint var bönhuset igår i vinterskrud vid gudstjänsttid! Ikväll kommer visst Gumman Tö och börjar sopa bort prakten, men det är bara att njuta av vintern så länge det går och när den än kommer (november eller april, man vet aldrig):



Som sagt: på fredag kväll kl 18 och framåt blir det missionsauktion på bönhuset (EFS-kyrkan) i Njutånger. Ta ett djupt tag i plånboken och kom - och bidra till "brödrafolkens väl" (det var ju Oscar II:s valspråk, men vi tänker nu på fler länder än Sverige och Norge)! Det här är årets höjdpunkt i bönhuset, skulle jag nog säga - det brukar vara "lapp på luckan" och många glada skratt. Petters Börje är en god garant för fin stämning! (Att han brukar ta mina pojkar för flickor får ursäktas honom - de har ju hår som Simson och Absalom!). Nu ligger ju auktionen någon vecka före "löningen", men å andra sidan kan en ju börja sätta sprätt på kvarvarande pengar eftersom det snart kommer mer ;o). Dessutom kan en passa på att köpa julklappar, så slår man många flugor i en smäll! Vill en bli ännu mer utmanad - och inspirerad! - kan en läsa vad Fredrik Lignell skriver i Dagen till dem som har mer än "änkans skärv" (som alltid är välsignad): "Stapla inte pengarna på hög".. (Undrar just om EFS-aren snittar på mer eller mindre än EFK-arens 67 kr/månad till internationell mission?). Påminner om G K Chestertons aforism: "Pengar är som dynga - de gör ingen nytta om de inte sprids".

Och lördag-söndag blir det psalmmaraton - jag "dygnar" och det blir 24 timmars psalmsjungning eller åtminstone - spelning (om rösten inte håller ;o). Se även Psalmmaratons hemsida! Psalmmaraton börjar i Iggesunds kyrka - efter en Jubileumsgudstjänst Psalmboken 30 år kl 15-16 - och vi sjunger där fram till midnatt. Fr.o.m. midnatt går psalmmaraton över till Njutångers kyrka och alltsammans avslutas i EFS-kyrkan (bönhuset) i Njutånger 12.30-16.00 ca, där den sista timmen ägnas åt psalmerna 314-325 om Kristi återkomst och himmelen. Vi tillämpar givetvis ett "drop in"-system, så ingen behöver känna sej tvungen att sjunga 325 psalmer på raken (jag tänker i alla fall prova!). Man får gärna ta med sej egna instrument och kompa till vilka psalmer man vill. Annars räcker stämbanden gott. Och tycker man sej inte ens ha någon röst (fast det har faktiskt nästan alla!) är man välkommen att lyssna!

Ring samman till himmelen,
ring samman till himmelen,
ring samman till himmelen,
ja, kalla till himlen idag.

Gå vägen fram dit Jesus har gått,
gå vägen fram dit Jesus har gått,
gå vägen fram dit Jesus har gått
och kalla till himlen idag.

Ja, kalla till himlen idag,
ja, kalla till himlen idag,
jag tackar Gud och jag tackar dej
som kallar till himlen idag.


Inga kommentarer: