onsdag 25 februari 2015

Intressant från kyrkomötet

Påskvänner!

Dokumentet med kyrkomötesprotokollen från i höstas är verkligen intressant läsning! Särskilt rekommenderas Evelina Johanssons inlägg; där har vår kyrka och nomnineringsgruppen Frimodig kyrka en riktig skarping. (Tror faktiskt att jag har träffat henne i Bjästa för så där en 5 år sedan).

Även Fredrik Sidenvall hör till de såväl flitiga som läsvärda kyrkomötesledamöterna, liksom - i ärlighetens namn - Julia Kronlid. (Men rösta för allt i världen inte SD för det vare sej 2017 eller 2018; de vill ju till allt annat återinföra statskyrkan!).

Några framträdande EFS-are har jag inte lyckats hitta i protokollen - men Torbjörn Arvidsson, kristdemokrat från Umeå, gjorde i alla fall ett inlägg. [Tillägg 28/2: Jag tycker som vanligt att det är jättekonstigt att EFS och andra stora inomkyrkliga rörelser inte ställer upp som nomineringsgrupper vare sej på riksplanet eller lokalt - men vad ska man göra när ingen verkar intresserad?]

En reflexion: Kan vi verkligen fira Luther-jubileet 2017 med ett kyrkoval där politiska partier och deras avläggare deltar???????????????). Reclaim the church! Reformation 2017!

Inga kommentarer: