fredag 19 september 2014

Sommarens sista dopp?

Påskvänner!

För några veckor sedan, den 31 augusti närmare bestämt, skrev jag något om "Sommarens sista dag". Som rubrik i varje fall - jag skrev visst inget mer. Så var det ju enligt almanackan: sista augusti.

Men september har verkligen varit ljuvlig med många soltimmar och rejäl middagsvärme. Vattentemperaturen har först nu (den 19 september) sjunkit till den nivå som rådde den 1 juli, alltså omkring 15 grader, och åtminstone jag har badat ganska flitigt - om inte varje dag så i varje fall ett par gånger i veckan!

I onsdags sjöng vi följdriktigt I denna ljuva sommartid - de tre första verserna - på en friluftsandakt vid äldreboendet Lyckbacken i Njutånger. Och den kändes inte ett dugg malplacé! (Övriga psalmer var Var jag går och O hur saligt att få vandra).

Nu ska jag fara upp till Ankarmon och ta mej ett dopp innan svärmor och svåger kommer på besök. Sommarens sista dopp? Hoppas inte. För imorgon ska vi hela familjen fara till Bollnäs och 100-årsjubilerande Missionskyrkan (alltså själva kyrkan) och får bo i stugan Lars-Nils på Vevlingestrand. Då har barnen lovat bada med mej (hoppas bryggan ligger kvar)!

Allt kött är hö. Allt flyktar här,
och snart förvissnar gräsen.
Hos dig allena, Herre, är
ett oförgängligt väsen.
Min ande giv
det nya liv
som aldrig skall förblomma
fast äng och fält stå tomma.

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

Det var 16,5 grader i Iggsjön på en meters djup. Varmare än det var den 1 juli, ungefär som den 4 juli. Waw!