tisdag 25 juni 2013

Medlemsmöte på fjärdedag midsommar

Påskvänner!



Midsommaraftonen på Brogården blev alldeles fantastisk! Så otroligt fint väder - finare än på bilden ovan som jag knöck från hemsidan - och så fint husbandet spelade till dansen (tack Roland, Maggan och Elisabet!) och så fantastiskt David spelade och sjöng efteråt med flera låtar från barnlägret. En rejäl andakt också med psalm där prästen vågade använda båda orden välsignelse och förbannelse (när hörde vi det senast?). Tack Kattis förstås som var conferencier, dansledare m.m. Och alla andra - som stod för fika o.s.v. Kanonfint var det (och då har jag ändå inte nämnt grillpartyt och kanotingen)! Liksom gudstjänsten på "Annandag midsommar", då samme präst predikade. Hans fru heter Elisabet och han har en son som heter Johannes - kan det bli mer passande?

Och nu i kväll var det vanligt enkelt medlemsmöte på Brogården; vi var visserligen inte fler än ett dussin, men hur många var Jesus lärjungar från början? (Utan alla jämförelser i övrigt). Roland läste ur Job 28 - läs det kapitlet ni också, fullt i klass med Ordspråksboken och extra intressant för oss grottforskare och gruvintresserade! Vi fortsatte med bön och planering av bibel- och missionsdagarna 2-4 augusti på Brogården då Agne Nordlander håller missionsföredrag på temat Andens vind över världen.

Välkomna!

Och så förstås: om allt praktiskt som behöver göras nu och i sommar. Egentligen borde vi väl ordna missions- och reparations-läger - när vi får många besökare till Njutånger kunde gästerna få hjälpa till med att ställa gården bättre i ordning också. Eller vill folk inte betala någon lägeravgift då?

Ja, jag vet inte. Jag får väl börja med att göra en större praktisk insats själv. Det är lätt att man mest tänker teoretiskt och abstrakt, även om jag å andra sidan tycker att grundläggande idé- och trosfrågor lätt stryker på foten för allt - mer eller mindre nödvändigt - på den praktiska sidan. Det eviga Marta- och Mariaproblemet helt enkelt. Vi får inte försumma Guds ord. Men vi behöver också mat i våra magar. (I morgon blir det lackinköp på Flyggers).

Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt,
snart de dyrbara tillfällen flyr.
Efter vår kommer höst, och på dag följer natt,
då kanhända ej morgonen gryr.
O, var villig att så, medan ännu är tid,
så att skörden kan mogna i frid!


Inga kommentarer: